Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Στο Ροπωτό κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

23/01/2013 - 07:30
 
Σε κοινωνικές δομές και στο Ροπωτό του Δήμου Πύλης βρέθηκε στην αρχή της εβδομάδας, η βουλευτής του ν. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κα Παναγιώτα Δριτσέλη, που μαζί με αντιπροσωπεία της τοπικής επιτροπής, συναντήθηκαν με εκπροσώπους καταγράφοντας σημαντικά προβλήματα.
Αρχικά, η βουλευτής βρέθηκε στο ίδρυμα «ΣΤΕΓΗ» όπου και ενημερώθηκε για την κατάσταση που βρίσκεται ο χώρος καθώς και για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Επίσης, επισκέφθηκε και το Κέντρο Υγείας Πύλης, όπου οι λειτουργοί του Κέντρου Υγείας υπογράμμισαν το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγούνται οι πρωτοβάθμιες δομές περίθαλψης της χώρας, με ανυπολόγιστα αποτελέσματα για τους πολίτες και τη δημόσια υγεία ενώ συνάντηση είχε και με τους πυροσβέστες της Π.Υ. Πύλης, συζητώντας μαζί τους τις αρνητικές συνέπειες που θα επιφέρει τυχόν κατάργηση της υπηρεσίας.

25 οικογένειες χωρίς σπίτι
Ο τελευταίος σταθμός ήταν το Ροπωτό, όπου η αντιπροσωπεία, με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Καραδήμα καθώς και τον πρώην πρόεδρο κ. Ρουμπιέ και το μέλος κ. Τσόλα επισκέφθηκαν τον κάτω οικισμό του Ροπωτού που υπέστη την μεγάλη καταστροφή από τις κατολισθήσεις. Παρόντες ήταν και κάτοικοι του χωριού που έχασαν τα σπίτια τους και έμειναν στην ουσία άστεγοι. Όπως διαπίστωσε η βουλευτής και οι εκπρόσωποι του κόμματος στο Δήμο Πύλης και που επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωση, «Εκείνο που από την πλευρά των κατοίκων τονίστηκε ως πρώτη προτεραιότητα, ήταν η άμεση λειτουργία της κεντρικής γεώτρησης και η άντληση του νερού καθώς κάθε καθυστέρηση βάζει σε μεγάλο κίνδυνο και άλλα σπίτια του χωριού καθώς η συσσώρευση μεγάλων όγκων νερού απειλεί με ύπαρξη νέων κατολισθήσεων. Σημαντικό επίσης αίτημα είναι να αποκατασταθούν οι είκοσι πέντε οικογένειες που έμειναν άστεγες. Η εκφρασμένη απογοήτευση και αγανάκτηση των κατοίκων για την κωλυσιεργία που επιδεικνύουν ο Δήμος Πύλης και η ΔΕΗ στην ηλεκτροδότηση της γεώτρησης, όπως επίσης και η οργή τους για την πλήρη αδιαφορία του επίσημου κράτους, έτυχαν της πλήρους κατανόησης της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ που δεσμεύτηκε στο αίτημα όλων των παρευρισκομένων να υπάρξει παρέμβαση και προώθηση των αιτημάτων σε κεντρικό επίπεδο».
http://www.e-erevna.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου