Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

Kλιμάκιο του ΙΓΜΕ στο Ροπωτό

Κλιμάκιο του ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) επισκέφθηκε το πρωί της περασμένη Παρασκευής τον Δήμο Πύλης λόγω του φαινομένου της κατολίσθησης στην τοπική κοινότητα Ροπωτού και του αποκλεισμού πρόσβασης σε ορισμένους οικισμούς αυτού.

Kλιμάκιο του ΙΓΜΕ στο Ροπωτό
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της δημοτικής αρχής «ο επικεφαλής του κλιμακίου, Διευθυντής του ΙΓΜΕ κ. Νικολάου, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Τρικάλων κ. Ταμήλο, συναντήθηκε τόσο με τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κώστα Μαράβα όσο και με την τεχνική υπηρεσία προκειμένου να διαπιστωθεί η πρόοδος των εργασιών, ενώ στη συνέχεια έγινε αυτοψία στην περιοχή.
Είδαν επί  τόπου τις περιοχές που μπορεί μα αποβούν κατάλληλες για την  μετεγκατάσταση του Κεντρικού Οικισμού, συμβουλευόμενοι του κατοίκους του χωριού και έναν κατατοπιστικό Χάρτη.
Αποφασίστηκε να γίνει , συγκέντρωση με τους κατοίκους που επλήγησαν, αλλά και με τους κατοίκους του Ροπωτού, ούτως ώστε να δρομολογηθούν εκείνες οι ενέργειες για την δημιουργία του Νέου Οικισμού, εφόσον  αποφασιστεί από κοινού το κατάλληλο σημείο που θα εγκρίνουν οι Ειδικοί Επιστήμονες.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Πύλης στη σχετικά πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα και συνάντησή του με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη για το ζήτημα της Μεσοχώρας, είχε ζητήσει την παρουσία του κ. Νικολάου στην περιοχή, προκειμένου να διευθετηθεί η εκκρεμούσα κατάσταση με την Τ.Κ. Ροπωτού, ραντεβού το οποίο έκλεισε ο Υφυπουργός.
Τέλος, σύμφωνα πάντα με το ΙΓΜΕ, αν και η συγκεκριμένη περίπτωση αποδίδεται σε φυσικά αίτια, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι ανθρωπογενείς παρεμβάσεις, όπως η καταστροφή των δασών, οι υπερβολικές γεωτρήσεις και η κατασκευή οδικών αξόνων προκαλούν ή ενισχύουν κατολισθητικά φαινόμενα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου